При 36-ти км на АМ "Хемус" се ремонтират носещите колони на виадукт "Коренишки дол", припомниха от агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът започна на 20-ти април т. г. В момента движението по моста в посока София е двупосочно в платното за Варна. Ремонтират се стълбове 3, 4, 5 и 6 в посока София.

Движението е ограничено, за да се ограничат вибрациите от преминаващите превозни средства. По този начин се осигурява безопасна работа на строителите, работещи по стълбовете на съоръжението. То не е обновявано от 1986 г., припомнят от АПИ.

До завършване на ремонта трафикът е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е ограничена до 50 км/ч.
От агенцията припомнят на шофьорите да карат внимателно, да не предприемат изпреварвания в участъка и да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.

За да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, движението на камионите над 12 т по АМ "Хемус" е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път I-1 София - Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.
Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.

Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.