Полагане на нова настилка на пътните платна на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" в София започва от 7 август.

Ще бъде демонтирана временната асфалтова настилка, поставена през 2021 г., когато е изградена нова подземната инфраструктура по двете улици - водопроводи, канализация и топлопровод. Ще бъде направена нова пътна конструкция и ще се монтират нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. Ще бъдат изградени и ново улично осветление и отводнителна система. Предвижда се и допълнително озеленяване, съобщиха от Столична община.

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. "Цар Шишман" от ул. "Ген. Паренсов" до ул. "Ген. Гурко", включително кръстовището с ул. "Юри Венелин", и в участъка на ул. "6-ти септември" от ул. "Иван Вазов" до ул. "Славянска". Ще се работи приоритетно по тротоарите пред 133-то и 7-мо СУ, за да бъде осигурен достъп до училищата за началото на учебната година.

По време на строителните дейности ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. "Цар Шишман" между ул. "Ген. Паренсов" и ул. "Ген. Гурко", включително кръстовището с ул. "Юри Венелин" и от ул. "6-ти септември" между ул. "Иван Вазов" и ул. "Славянска". В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като тогава пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

За времето на строително-ремонтните работи живеещите в района ще могат да паркират автомобилите си в подзона 4 и в подзона 5.

От 24 юли 2022 г. до 20 октомври 2022 г. спират едното платно на тунела по бул. "Царица Йоана"

От 24 юли 2022 г. до 20 октомври 2022 г. спират едното платно на тунела по бул. "Царица Йоана"

Маршрутът на автобусна линия № 56 се скъсява

Въвежда се и временна организация на движението.

От 7 август до 25 септември 2022 г. (включително) се забраняват влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Цар Иван Шишман" в участъка между ул. "Ген. Паренсов" и ул. "Ген. Гурко" и по ул. "6-ти септември" в отсечката от ул. "Славянска" до ул. "Иван Вазов".

Забраняват се също влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Юрий Венелин" между и бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Иван Шишман" с изключение ьа притежаващите стикер за локално платено паркиране в подзона 4.

Подзона за платено локално паркиране 5 ще бъде отворена за водачите на автомобили, които до сега паркират в подзона 4 (според реда на локалното платено паркиране), за периода на извършване на строително-монтажни работи по ул. "Цар Шишман".

С нов стандарт за плочки, тротоари и кошчета връщат духа на стара София

С нов стандарт за плочки, тротоари и кошчета връщат духа на стара София

Заложен е и голям проект за ремонт на тротоари за 120 млн. лв.