В продължение на повече от месец движението в част от столицата ще бъде блокирано.

Един месец ще продължат строителни работи по моста на бул „Овча купел".
Заради това се забранява движението в участъка от ул."Любляна" до ул."Коломан" от първи август до девети септември.

Столичани и особено шофьорите знаят, че това е участъкът, който поема сериозна част от трафика, задръстващ целодневно ул „Житница" на Красно село", както и част от движението по Околовръстното.

От столичната община услужливо предлагат като обходни именно тези маршрути. То други и няма.

За всичките тези 40 дни с променен маршрут ще се движат трамвай №11 и №19, т.е. те ще стигат едва до депо Красна поляна".

В съобщението на общината се посочва, че се разкрива временна автобусна линия 11-ТМ. с маршрут: от ж.к."Западен парк" по ул."Западна", ул."Кубан", бул."Възкресение", бул."Овча купел", ул."Любляна", бул."Никола Петков", бул."Цар Борис III", бул."Александър Пушкин", обратен завой на пл."Знаме на мира" и по бул."Александър Пушкин" по маршрута двупосочно.

И както е очаквано - такъв рейс не идва.
Заместващите линии в столицата са най-често линии фантоми, тъй като не се съобразяват ни най-малко с графика на основните маршрути.

Трамвай 11 и 19 минаваха на всеки 10 минути, през целия ден. Днес обаче в продължение на 45 минути въпросният рейс 11 ТМ не се появява.

Всякакъв друг маршрут обаче е невъзможен или представлява директно „набиване" в задръстването на „Красно село".

Въпросът, който си задаваха изнервените столичани, чакащи 11 ТМ, е какъв е този ремонт, който трябва да трае 40 дни и дали тези срокове не могат да се съкратят сериозно.

Практиката показва, че голяма част от времето, за което се ремонтира един участък в София, не се оползотворява.

Така например работното време на ремонтиращите ул. „Стамболийски" преди два месеца свършваше в 16 часа. И ремонтът продължи - повече от месец.
Както ще продължи и този на моста на „Овча купел".