Рибарското пристанище на Варна вече е с Акт 16. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първимай", както и облагородяване на прилежащите площи, съобщи кметът на Варна Иван Портних в профила си във "фейсбук".

Припомняме, Община Варна ще кандидатства за европейско финансиране за облагородяване и подобряване на достъпа до рибарско селище "Карантината" и за изграждане на морски информационен център. Администрацията подготвя проект по процедура "Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал" по Програма за морско дело и рибарство 2014 -2020 г.

Това бе решено онлайн заседание на ПК "Европейски въпроси и международно сътрудничество" преди седмица, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване.

Рибарско селище "Карантината" се намира в непосредствена близост до новостроящото се пристанище в едноименната местност. Реализацията на дейностите, заложени в проектно предложение, ще надгради и допълни работите, изпълнени по европейския проект "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината".