Баща и дете са нападнати от домашен ротвайлер пред детска градина. Инцидентът стана във вторник пред 67-мо ОДЗ в София, съобщи Нова телевизия.

„Подминах момиче, което разхождаше ротвайлер. Бях нападнат в гръб от кучето и на ръката имам рана. Ние просто си вървяхме без да предизвикваме кучето и вече в гръб чух ръмжене и с периферното си зрение видях как кучето скача към мен. Наведох се, за да предпазя детето, и тогава усетих ухапването. То беше на повод, но без наморник”, разказа потърпевшият Мирослав.

Очевидец разказва, че бащата се завъртял, за да предпази дъщеричката си, а кучето продължило да ги напада. "Младото момиче едва го удържаше без наморник и то избяга", каза той.

Кметът на район Красно село, на чиято територия е детската градина припомни нормативната уредба. "Задължително кучетата се разхождат на повод, а агресивните – с наморник. Това е описано в Закона за ветеринарно-медицинската дейност. За да можем да наложим санкции, трябва да се знае кой е собственикът на кучето. Глоби налагат Агенцията по безопасност на храните и Столичният инспекторат. До март сме направили над 30 проверки, като всяка от тях е потенциална глоба. Размерът на санкцията е между 100 и 200 лв. в зависимост от нарушението", коментира кметът на столичния район.