Рухна входът към пещера Леденика, съобщава Нова телевизия.

Той е изграден за близо 250 000 лева и е открит преди по-малко от 5 години.

Според експертите, извършили оглед на място, че причината за падането на модула са пукнатини в конструкцията, за които неколкократно община Враца е сигнализирала фирмата изпълнител на обекта.

Пещерата Леденика става световна атракция

Пещерата Леденика става световна атракция

Сегашният пейзаж пред входа на пещерата ще се промени

Целият проект, на стойност 5 млн. лева, е бил приет през 2015 г. с редица забележки заради проблеми с обществените поръчки и изпълнението на отделните модули, включително с проблеми по конструкцията на т.нар. входен модул "Светломразец", който рухнал от снега.

Зам.-кметът Мария Попова съобщи, че напълно разрушения входен модул на пещерата е бил установен от служителите от общинско предприятие "Спорт и туризъм".

За късмет няма пострадали при срутването.

За да се види как е била изпълнена конструкцията, ще бъде направено конструктивно обследване на модула. В този проект материалите са били подменени и проектът е изменен от първоначалния му вид, обясни Попова.

Припомняме, още преди започването на ремонта имаше сериозно брожение, най-вече от страна на местните жители, срещу проекта заради бутафорната му същност, като се наложи дори и намесата на тогавашния регионален министър Лиляна Павлова.

Община Враца се сопна на министър Лиляна Павлова

Община Враца се сопна на министър Лиляна Павлова

Хепънингът в развлекателния прак „Леденика" ще се състои 19 и 20 юни