Започва реконструкцията на моста над река Мараш, в близост до полигона "Ново село". Ремонтът ще бъде при км 228+681 на път I-7 Ямбол - Гранитово - Лесово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От пътната агенция поясняват, че финансирането на проекта се осъществява от Въоръжените сили на САЩ. Това става благодарение на техническо споразумение между АПИ, военното ни министерство и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Мостът се намира недалеч от тренировъчния полигон "Ново село".

Предстои укрепване на свода на моста, поставяне на нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Тротоарните блокове също ще се реконструират. След ремонта по моста ще може да преминава и военна техника.

Докато текат дейностите по реконструкцията на моста, движението при 228-ми километър на път I-7 ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности.

Строителните дейности започват днес в лентата в посока Мокрен - пътен възел "Петолъчката". Трафикът ще преминава по лявата лента. От Пътната агенция призовава шофьорите да карат внимателно и да следват стриктно поставената пътна сигнализация.

Консорциум ПХА "Мараш" е изпълнител на строителните дейности. В него участват "Пътстрой Бургас" ЕААД, "Хидрострой" АД и "АБ ИНВЕСТ НН" ЕООД.

594 778,80 лв. без ДДС е стойността на договора. Проектът трябва да бъде изпълнен за 61 календарни дни.