Напрежение, свързано с изплащането на социални помощи, се появи тази сутрин в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщава БНР.

Районният кмет Иван Стоянов и полицията са предприелинезабавни мерки, като с мегафон информират живеещите в квартала за спазване на мерките.

От Областна администрация увериха, че са в непрекъсната връзка с районните кметства. Те посочиха, че навсякъде е създадена организация за пропускателен режим и до гишета се допуска по един клиент. Напрежение тази сутрин е имало единствено в район "Източен".

До 30 март е срокът за получаване на помощите за социално слаби, интеграционните добавки за хора с увреждания и други, които се изплащат на гишетата на Български пощи, поясниха от РД "Социално подпомагане" в Пловдив. Те припомнят, че гражданите, които не успеят да вземат социалните си помощи дотогава, ще получат парите си при следващото плащане, което ще започне от 15 април.

Институциите призовават за спокойствие и спазване на въведените противоепидемични мерки - на опашките да има дистанция от 2 метра и препоръчително да се ползват предпазни маски.