Ремонтират покрива на църквата "Св. ап. Петър и Павел" в мездренското село Ребърково.

От години покривната конструкция, която е на повече от век, тече и има опасност старинният дърворезбован иконостас, иконите, владишкия трон и останалата вътрешно храмова украса да бъдат унищожени.

Ремонтът включва подмяна на изгнилия покрив, който е от вида каратаван, и на циглите, обшиване на стрехите на богослужебната сграда с ламарина, монтиране на нови улуци и на водосточни тръби.

Той се извършва със средства, събрани от местните жители в благотворителна инициатива, организирана от Църковното настоятелство, Кметство Ребърково и Народно читалище "Просвета-1925". Останалите около 5 000 лв. от необходимите за ремонта малко над 12 000 лв. ще бъдат осигурени от Врачанската Св. Митрополия.

Изпълнител на ремонта е ЕТ "Ирина Божилова 2013" - Червен бряг.

За измазването на вътрешното храмовото пространство ще се търси съдействие от Община Мездра.

До средата на януари догодина с дарение ще бъде подменена старата дървена дограма - пет прозореца и входната врата. Предвижда се и освежаване на фасадата на църквата.

Ребърковският храм "Св. ап. Петър и Павел" е построен през периода 1910-1914 г. на мястото на бившето училище в селото. Осветен е на Петровден, 12 юли (ст. стил), 1914 г. от тогавашния Врачански митрополит Климент (1873-1930). Сегашният архитектурен вид на църквата датира от 1934 г.