Военните продължават да оказват помощ на населението в тежката зимна обстановка, съобщават от Министерство на отбраната.

По разпореждане на началника на отбраната ген. Константин Попов те действат в най-тежко засегнатите области Добрич, Русе и Силистра.

Военнослужещите от Сухопътните войски, Военноморските сили (ВМС) и Военновъздушните сили (ВВС) работят при тежки условия, причинени от дълбоки снегонавявания, поледици, вятър и много ниски температури.

Към изпратените сутринта екипи от обяд са включени допълнително модулни формирования.

Ледоход се образува по река Дунав

Ледоход се образува по река Дунав

Доста пътнически влакове не се движат, а бързите са със големи закъснения

Военни с верижна машина от военното формирование 38 010 от състава на Военноморските сили разчистват снегонавявания и преспи на пътя Варна - Добрич в Добричка област. Те работят по направлението Виница - Кичево - Оброчище - Църква. След 12.00 часа военнослужещи с роторен снегорин от военното формирование 36 780 на Военновъздушните сили - Шабла разчистват пътя за Дуранкулак.

Военни от формирование 34 410 - Варна от състава на ВМС с верижна машина в област Добрич тази сутрин са разчистили участъка на село Генерал Колево в посока град Генерал Тошево. Сега продължават работата си в посока град Кардам до границата с Румъния.

С роторен снегорин и верижна машина от военното формирование 28 770 - Балчик от състава на ВВС се почиства пътната мрежа около селата Тригорци и Дропла. Военните съдействат на аварийните екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии в електрозахранването.

Два екипа военни с високопроходима техника от състава на военното формирование 32 420 - Русе от Сухопътните войски работят в областите Русе и Силистра. Те също съдействат на аварийните екипи за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа в районите на силистренските села Ситово и Белица.