С решение на правителството са назначени седем нови областни управители на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол като досега заемащите длъжността са освободени.

Николай Николов е назначен за областен управител на област Враца. Той е финансист с административен опит в областната администрация. От 2023 г е заместник областен управител на Враца.

Калин Хайтов е новият областен управител на област Монтана. Досега той заема длъжността заместник-областен управител в същата област и е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф арх Стефан Стефанов". Завършил е Русенския университет "Ангел Кънчев".

Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на област Разград. Той има магистърска степен по индустриален мениджмънт и богат административен опит.

Румен Пехливанов е новият областен управител на област Смолян. Пехливанов е икономист с дългогодишен управленски опит включително като кмет на община Рудозем и председател на общинския съвет в същата община.

Методи Марков е назначен за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по публична администрация от Академията на МВР с дългогодишен опит в системата на МВР и зам-кмет на община Мъглиж.

Бейнур Ахмед е назначен за областен управител на област Шумен. Той има 15 години опит в общинската администрация и е работил като главен секретар на Областната администрация Шумен.

Николай Костадинов е новият областен управител на област Ямбол - юрист с опит в Инспекция по труда и заместник областен управител на Ямбол от 2023 г.

Отпускат 1,5 млн. лева за ремонт на Главното мюфтийство

Отпускат 1,5 млн. лева за ремонт на Главното мюфтийство

30 000 лева са осигурени за реконструкция на църква в Белица