Шофьорът, който блъсна четирима души на спирка във Варна, е заспал зад волана след нощна смяна. Това е обяснил самият той по време на разпит в районното управление на МВР, съобщава bTV.

21-годишният мъж е задържан за 24 часа. Той има книжка от три години, но до момента няма никакви нарушения на пътя. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Главен инспектор Петко Камбуров от ОДМВР-Варна заяви, че ще се направи анализ на записите от видеокамерите в района, както и от видеорегистратора в колата.

Шофьор се заби в спирка във Варна и рани трима
Обновена

Шофьор се заби в спирка във Варна и рани трима

Изясняват се травмите им

Установено е, че автомобилът се е движел в лявата лента по бул. "Владислав Варненчик" към Трета гимназия. От кръстовището с ул. "Дрин" леката кола е започнала плавно да се отклонява в дясната лента, след това е навлязла в бус лентата и накрая - в тротоарното пространство, обясни още той.

Непосредствено преди удара в автобусната спирка, GPS устройството на автомобила е отчело скорост от 47 км/ч.

Едното от двете 14-годишни момичета, които пострадаха, остава с опасност за живота. В реанимация е и 27-годишен мъж. Той е в стабилно състояние. Четвъртата пострадала е 51-годишна жена, която е леки контузии на лицето.

С опасност за живота е момиче, пострадало на варненска спирка

С опасност за живота е момиче, пострадало на варненска спирка

Кола помете две 14-годишни момичета и мъж на 27 г.