Силна гръмотевична буря, придружена с ураганен вятър, удари Бургас и региона в следобедните часове, съобщи БНТ.

Най-тежко е пострадал района на град Поморие. От Морска администрация съобщиха, че човек е паднал от яхта във водите край града. Започнала е спасителна операция. Силната буря е завлякла десетина лодки и яхти навътре в морето край Поморие, съобщиха от БТА.

Кметът на Поморие Иван Алексиев е свикал кризисния щаб заради усложнената обстановка след силната буря. Това съобщиха от областната управа в Бургас. Оттам уточняват, че положението в Поморие е тежко - има наводнени улици, прекъснато е електричеството на много места, основните пътни артерии са блокирани. Има затрудения с мобилните комуникации.

В Бургаския квартал "Крайморие" също няма ток, няма ток и в селата Миролюбово, Изворище и в Рибарското селище.

Стихията се е разразила за минути около 16:30 часа. На много места в Бургас има паднали дървета. Има сигнали и за отнесени покриви, счупени чадъри по заведения и плажове. Пострадали са фотоволтаични панели по покривите на сгради. Особено големи са щетите по плажовете, където се наложило да бъдат евакуирани хора. В Областната управа са получени над 100 сигнала за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.

Общината приема сигнали за нанесените щети и се работи за отстраняване на падналите дървета и освобождаване на пътните платна.

Отсечката от изхода на Бургас до входа на АМ "Тракия" е затворена. Градският транспорт е спрян само в участъка на "Мария Луиза" заради паднало дърво на пътното платно. Колите използват обходен маршрут.

Семейство е блокирано на остров Свети Иван . Те са отишли там преди да започне бурята.