След силната гръмотевична буря, която се разрази над област Ямбол, са подадени десетки сигнали за паднали дървета и клони. Въпреки силата на вятъра и дъжда, няма пострадали и бедстващи хора, увери говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

Общо 15 случая на паднали дървета са регистрирани в самия град Ямбол, като две от тях са повредили автомобили. Въпреки единичните случаи на прекъсвания на електрозахранването, по-голямата част от града остава с функциониращо електроснабдяване, без сериозни аварии по разпределителната мрежа.

В селата от община Тунджа положението е по-сериозно, като десет от тях са останали без електричество. Усилено се работи по възстановяването на захранването, като екипи на електроразпределителното дружество са мобилизирани на терен за отстраняване на възникналите проблеми. Неприятен инцидент е станал в село Победа, където дърво е паднало върху камбанарията на местния храм. 

Пътят между Воденичане и Иречеково в община Стралджа също е засегнат, след като паднало дърво е принудило властите да го затворят временно. Работи се по отстраняване на препятствието и възстановяване на движението.

Буря остави Смолян без ток
Обновена

Буря остави Смолян без ток

Къщите в село Катраница останаха без покриви