Шофьор в градския транспорт отказа да спусне инвалидната рампа на човек в неравностойно положение. Според водача заради коронакризата това вече не е негова работа. Столична община започна проверка по случая.

"Рампата е Ваша работа да я свалите. Значи какъв е ефектът, че съм изолиран от вас?", е отговорът, който Тодор Църев получава вчера след молба към шофьора на автобус 94 да му спусне инвалидната рампа, предаде бТВ.

"Около 17:17 ч. стана. Аз го помолих най-учтиво, нито съм го обидил, нито нагрубявал, човешко е да помогнеш, не е заразно. Даже има и шофьори, които изобщо не желаят да свалят рампата дори преди пандемията да се случи", разказва Тодор.

Спорът дали шофьорът на автобуса все пак да свали рампата продължава около 5 минути. Накрая "водачът прави изключение" и сваля рампата. Според столичния автотранспорт, въпреки че шофьорите са изолирани, при нужда от помощ са длъжни да свалят рампата, носейки маска.

"Това е недопустимо такова отношение. Ще бъде санкциониран, санкциите биват финансови и дисциплинарни", казва Слав Монов, изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт".