Вчера на писта "Попангелов" в Боровец тежко е пострадал Васил Филипов, на 21 години, от София.
Служителите на лифта, са потърсили незабавно ПСС при БЧК - база „Боровец".

Десет минути по-късно спасителите са открили пострадалия в безсъзнание и със сериозна травма на главата. Оказана му е професионална помощ и е транспортиран с линейка на Бърза помощ - Самоков.
В момента скиорът е на лечение в болница „Царица Йоанна" в София, съобщават от БЧК.

От планинската спасителна служба посочват, че пистата "Попангелов" се стопанисва от „Бороспорт" АД. Това е единствената фирма, обслужваща зимни курорти, която не е подписала договор за специализирана охрана с Планинска спасителна служба към БЧК.

Поради това фирмата поема изцяло отговорността за сигурността и безопасността на туристите и практикуващите зимни спортове, включително и при тежки травми и наранявания.

Планинската спасителна служба при БЧК не поема отговорност по извършване на специализирана охрана за безопасността и сигурността на туристите и практикуващите зимни спортове по ски-пистите, ски-пътищата и терените, предоставени на фирма „Бороспорт" АД.

Активният сезон в курорта „Боровец" започна. Затова и от ПСС напомнят, че службата към БЧК ще оказва помощ в курорта "Боровец" единствено по общия ред, по който се осъществява дейността планинско спасяване в България, при подаден сигнал в Централния денонощен пост на ПСС при БЧК на тел. 1470, 1473, респективно на тел 112.