Около стотина столичани се събраха пред сградата на общината, за да изразят недоволството си за пореден път срещу предстоящото от 1 юни поскъпване цената на билета за градски транспорт с 60 стотинки.

Хората имат опасенията, че след известно време могат да увеличат и цената на картите.
Най-страшното е, че както билетът се увеличава на 1.60 лв., така утре ще изчезне и намалението на пенсионерите и учениците, а по-късно може би и безплатният билет за децата до 7 години, заяви една от протестиращите.

Според нея, ако гражданите на София решат да се мобилизират, билетът отново може да се върне на предишната си стойност от 1 лев.
Жената изрази възмущение, че всеки изминал ден нещо се увеличава и призова софиянци да излязат да си търсят правата на улицата.

Освен това тя изрази възмущението си и от това, че контрольорите проверяват само „бели хора”, а ромското малцинство бива подминавано на всяка спирка.

Протестът се подкрепя и от пенсионери, които въпреки че използват карти с намаление, са излезли да подкрепят хората. Възрастен мъж заяви, че протестира срещу грабежа. По думите му с поскъпването на билета от общината искат да видят как хората ще реагират и догодина ще вдигнат и цените на картите.

Пред news.bg застана и ученик, който и излязъл заради майка си и баща си, които в момента са на работа и не могат да присъстват на протеста. Младото момче заяви, че автобусите са под всякаква критика и не приема поскъпването на билета.

Протестиращите скандират „Оставка” и „Мафия” под прозорците на Столичната община.
„Грабите българския народ, както турчин не го е грабил”, гласи един от гневните плакати. С други плакат протестиращите призовават: „Стига кражби и лъжи, Фандъкова, позор си ти. С лев и 60 билета, ГЕРБ е партия проклета”.

Центърът за градска мобилност е прекръстен на други плакати на „Център на герберската мафия”. 

Някои столичани се заканват, че няма да купуват и перфорират билети в знак на протест.

Близо час движението по улица „Московска” е блокирано, а полицейското присъствие в района е засилено.

Гражданите ще приключат протеста си с шествие до Центъра за градска мобилност, което ще премине по булевардите „Сливница” и „Мария Луиза”. Шествието ще се предвожда от служители на реда.