Служители на ИАРА глобиха любители рибари във Врачанско. Проверките са извършени на р. Огоста, в района на село Хайредин и р. Въртешница, в района на град Криводол.

Съставени са 8 акта по Закона за рибарството и аквакултурите за риболов с тройна кука без примамка, за улавяне и задържане на риба над 3 кг и риболов без риболовен билет. Риболовните уреди на нарушителите са иззети, а уловената риба е върната във водата.

Инспектори на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол" Варна са извършили рутинна проверка на язовир "Цонево" с патрулни лодки. Установени са поставени във водата в работно положение хрилни мрежи с обща дължина 100 м без улов на риба в тях. Мрежите са иззети за унищожаване.

Проверка е извършена и на язовир "Копринка" от служители на ИАРА - Стара Загора, съвместно с ЦРОО. Чрез наблюдение с термокамери са установени 5 лица, които поставят мрежи във водите на язовира. Те успяват да избягат в близката гора.

Поставените от тях три броя хрилни мрежи с обща дължина 180 м са извадени и иззети за унищожаване. Уловената в мрежите риба от вида шаран, толстолоб, бяла риба и амур е освободена и върната обратно във водата.

350 шарана вече плуват в язовир "Студен кладенец"

350 шарана вече плуват в язовир "Студен кладенец"

В борбата с бракониерските прояви ИАРА включва термокамери и дронове