Започва поредния опит за справяне с катастрофалния ремонт на емблематичната настилка от жълти павета пред Народното събрание, заявяват от гражданската организация "Спаси София" във връзка със стартиралото днес пренареждане на паветата по по бул. "Цар Освободител" в района на парламента. От формацията посочват също, че между жълтите павета пред Народното събрание е поникнал домат с колче.

От "Спаси София" заявяват, че са се опитали да предотвратят провала на ремонта на емблематичната настилка, но са останали нечути и сега се налага всичко да започне отначало. Не вярват, че при пренареждането ще бъде постигнат по-добър резултат, защото смятат, че причините да се стигне до тук са все още на лице. "Изпълнителят е същият, проектът е с все толкова пропуски и неясноти и отново ще се ремонтира на парче, контрол липсва, а това са част от причините емблематичната за София настилка да изглежда като нива.", посочват от организацията . Според "Спаси София" ремонт на ремонта вече е синоним на управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова през последните 12 години

"Ние не ядем доматите с колците и затова не вярваме, че този път ще бъде различно, че тези които не са направили нито един качествен ремонт, сега ще се поправят и всичко ще бъде различно", подчертават от гражданската организация.

По думите на председателя на формацията Борис Бонев Фандъкова обещавала контрол на контрола и промяна след предишни ремонтни провали, но некачествените ремонти за сметка на парите на гражданите продължават.

От "Спаси София припомнят, че ремонтът на жълтите павета е част от проекта за цялостно обновяване на централната градска част на София. По същия проект в последните години са ремонтирани ул. "Граф Игнатиев" и градинката при църквата "Св. Седмочисленици", както отбелязват от организацията - също некачествено.

Нова тапа от утре- пренареждат жълтите павета до средата на септември

Нова тапа от утре- пренареждат жълтите павета до средата на септември

Ремонтът нямало да струва нищо