От "Спаси София" предлагат мерки за облекчаване на движението по столичния бул. "Симеоновско шосе" на един от входовете към кв. "Витоша".

Идеята на гражданската организация е да се въведе кръгово движение, което ще улесни влизането и излизането от квартала о, без това да затруднява движението по основния булевард.

Чрез изграждане на (полу)кръгово движение на мястото на сегашното 6 клонно кръстовище ще се отвори нов изход с две ленти и излизането от квартала ще бъде подобрено, смятат от "Спаси София".

Предложението е съгласувано и с инициативния комитет на живущите в кв. "Витоша" ВЕЦ-Симеоново, които протестират с искане за по-добра инфраструктура в квартала. Градските активисти са изпратили предложението си до двата ресорни зам.-кмета - по транспорт и по строителството, с искане за транспортно преброяване и възлагане на транспортна симулация.

От години се говори за проблемите на южните презастроени квартали и е време най-накрая да предприемем конкретни действия, за да облекчим живота на жителите им, категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник и член на "Спаси София".