Четири деца са били спасени от удавяне на варненския плаж днес.
Това съобщи директорът на ДКЦ 1 „Св. Клементина" д-р Иван Иванов, цитиран от dnesplus.bg.

При първият случай става дума за давещи се около обяд братче и сестриче на Централния плаж. Те са от село Тръстеник и са съответно на 12 г. и на 9 г. На плажа са били заедно с майка си.

Когато жената вижда липсата им сигнализира спасителите, които успешноуспяват да извадят децата от морето. Веднага екип на ДКЦ 1 ги поема като им поставя кислородни маски и им бие инжекции. След положените медицински грижи децата са прибрани у дома.

При вторият случай също става въпрос за момче на 11 г. и момиче на 8 г. Те са били изкарани от спасителите на Южния плаж във Варна след обяд. Състоянието им е било стабилно и са се разминали само с уплаха.

Д-р Иван Иванов благодари лично на спасителите и медицинските екипи за перфектната организация и добре свършената работа.

През целият ден морето беше бурно, а времето лошо. По плажовете и във Варна и в курортите спасителите бяха поставили червен флаг.

Припомняме, по-рано днес морето изхвърли тялото на млада жена на плажа в курорта "Св. Константин и Елена". Удавената жена е на видима възраст около 30 години, самоличността й все още не е установена.