Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на родопското село Брестовица. По договор срокът за изпълнение е 180 календарни дни.

Проектът предвижда реконструкцията на близо 5 км довеждащ водопровод, изграждане на шахти с прилежаща техническа инфраструктура и въздушник в помпена станция "Брестовица 3".

Чрез реконструкцията на водоснабдителните съоръжения ще бъдат осигурени непрекъснатост на водоподаването и условия за доставяне на вода с необходимите питейни качества, което ще подобри качеството на живот на населението.

Финансирането е осигурено от "Български ВиК холдинг" ЕАД. Договорът с ВиК-Пловдив за инвестиционен заем на стойност 2 225 000 лв. без ДДС за финансиране на строително-монтажните работи беше подписан на 16.04.2024 г.

Символичната първа копка на обекта в с. Брестовица бе направена днес.

"Хората тук заслужават достъп до чиста питейна вода. Ще направим всичко възможно да доведем до край този мащабен проект", категоричен бе управителят на ВиК Пловдив Антон Гълъбов.

Както той обясни, първата стъпка бе изграждането на пречиствателно съоръжение. Съвсем скоро предстои неговото завършване и въвеждане в експлоатация. Чрез средствата, осигурени от "Български ВиК холдинг" ЕАД и с реконструкцията на този водопровод, ангажиментът от страна на държавата като стъпки е предприет.

Управителят на водоснабдителното дружество обясни, че теренът във висока зона е публична общинска собственост. Затова е ангажимент на общината да осигури подмяната на водопроводната мрежа в него. Гълъбов заяви увереността си в бъдещото добро сътрудничество с местната власт в името на постигането на общата цел - осигуряването на вода с необходимите питейни качества за гражданите на с. Брестовица.

Жители на Брестовица пак протестират заради лошото качество на водата

Жители на Брестовица пак протестират заради лошото качество на водата

От години тя е замърсена с манган и е негодна за пиене