Пускат се тестово трамваите по ул. Граф Игнатиев след 9 часа, но без да превозват пътници. Има готовност да се пуснат и редовно трамваите по линии 10,12,18, а трасето в района е изградено на 100%, коментира коментира пред БНТ зам.-кметът по транспорт на столицата Евгени Крусев.

Фандъкова разбира затрудненията на работещи и живеещи на Графа

Фандъкова разбира затрудненията на работещи и живеещи на Графа

Тя вижда професионално обработени и некоректни снимки за ремонтите

Трамваите ще проверят годността на трасето, тъй като това е задължително условие преди окончателното въвеждане и пускане в експлоатация. След приключване на 72-часовите проби се назначава приемателна комисия от ДНСК, която издава акт 16 за трасето, добави Крусев.

Той обясни, че проверката цели да установи как е изпълнен релсовият път и контактно-кабелната мрежа, как са направени спирките и как преминават трамваите, така че всичко да е проверено, преди да се возят пътници.

Махат оградите на Графа

Махат оградите на Графа

Пускат трамваите по Графа пробно от утре

Във връзка с началото на снеговалежите и метеорологичната обстановка, Крусев коментира и че всички линии на градския транспорт се движат по разписание.

Снегопочистващите фирми опесъчават и обработват против заледяване главните улици и булеварди, както и трасетата на градския транспорт, добави зам.-кметът

Поредна проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Поредна проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Заради материала на поставена подложка на трамвайните линии

Призоваваме хората, ако могат, да използват градския транспорт. Към момента няма закъснения на градския транспорт, очакват се такива да се получат със засилването на трафика, обясни Крусев.

Снеговалежът продължава, така че оставаме на терен и следим обстановката, допълни столичният зам.-кмет по транспорт.

Повече от 160 снегорини чистят столицата днес

Повече от 160 снегорини чистят столицата днес

Снеговалежът вече започна и гражданите бяха призовани да бъдат внимателни