Имаме готовност да стопанисваме Ларгото. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на околната среда Нено Димов провери изпълнението на строителството на третия лъч на метрото.

На журналистически въпрос за решението на правителството да предостави на Столична община стопанисването на античния комплекс "Сердика", кметът Фандъкова заяви, че това ще стане, след като Министерството на културата, като възложител, осигури гаранционното изпълнение, така че общината да е сигурна, че всичко е приключило и е в добро качество.

"Винаги съм твърдяла, че ще го приемем тогава, когато сме сигурни, че обектът е приключен в добро качество. Важно е да започнем да го стопанисваме", констатира Фандъкова.

След теча и стъклата на Ларгото се напукаха

След теча и стъклата на Ларгото се напукаха

Куполът на „Антична Сердика” е повреден месец след откриването

По думите й има готовност да бъде разширена затворената част на подземния музей за история на София, която в момента е затворена за посетители. "Не е направена експозицията. Ние имаме проект и готовност за това. Имаме уверението от министър Банов, че ще направят всичко възможно час по-скоро да се отстранят тези проблеми, които има и тогава ние ще сме готови да стопанисваме", обясни Фандъкова.

Ларгото протече седмица след официалното откриване

Ларгото протече седмица след официалното откриване

Вода има по колоните и по пода на античния комплекс "Сердика"