Вече година от Столичната община бездействат за разчистването на нерегламентирано сметище. Това стана ясно от сигнал на гражданин до news.bg.

През 2018 г. Виктор Георгиев съобщава на общината, че пространството около читалище "Асен Златаров" на ул. "511" № 29 в столичния квартал "Христо Ботев" е превърнато в бунище. Още при първия си сигнал Георгиев посочва, че улицата се намира в това положение от близо две години, но никой не предприема мерки по въпроса.

Кметът на район "Слатина"- СО Наталия Стоянова изпраща отговор до подателя на сигнала, в който го уверява, че инспекторите на Столичния инспекторат при Столичната община са уведомени за случая и нерегламентираното сметище ще бъде премахнато.

Въпреки това година по-късно от повторен сигнал на Георгиев става ясно, че това така и не е направено. Според него случаят е показателен за "нулевата заинтересованост и липсата на ефективност" на общинските структури по веригата.

Той препоръчва премахването на бунището, ако такова си осъществи, да се извърши преди разлистването на храстите, тъй като това ще затрудни допълнително разчистването.

Георгиев отправя и ново запитване към Столичната община, а именно с каква цел преди близо половин година от южната страна на читалището е била струпана почва със самосвал.