Никой не е подал сигнал в полицията, когато е станало убийството в село Шишковци.
Така не може и да има задържани
.

„Нима никой от това село не е видял, че три коли с роми отиват, за да убият хората, след като вече се е знаело, че е имало разправия в имота?", попита кметът Петър Паунов, когато е пристигнал в село Шишковци.Припомняме, преди два дни охранител на черешова градина бе убит, а двама работници в масива са ранени след скандал при опит за кражба от черешовия масив.

Според Паунов ако някой от местните хора е подал сигнал, вероятно е нямало да се стигне до инцидента.

Същото мнение изказаха директорът на Областната дирекция на МВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев и началникът на Районното управление на МВР Росен Райчев, които също дойдоха на срещата в Шишковци.

Комисар Джоглев подкрепи кмета с думите, че без съдействието на местните
жители, проблемът няма да бъде решен. Необходима е съвместната работа между
собствениците на насаждения и институциите, за да се противодейства
ефективно на набезите на нарушителите.

Миналата година е предложено на собствениците на черешови масиви работниците им да бъдат с баджове, те обаче не са взели насериозно идеята.
Според полицаите на работа се взимат и цигани, които често след като свърши работния ден се връщат в масивите, за да крадат.

„Защо нито един българин не иска да свидетелства, нито един, нито един българин не поиска да присъства на обиските, за да има годни доказателства, за да се вкарат в затвора побойниците", заяви още Петър Паунов.

Кметът на общината настоя да се вземат незабавни мерки за ограничаване
придвижването на каруци по малките населени места и по земеделските масиви, защото това е най- често средството с което се извършват кражбите от където идва и напрежението.

Няма опасност за живота на двамата пострадали при побоя. По-тежко
пострадалият Кръстьо Васев е бил подложен на операция и състоянието му се подобрява. Другата пострадала при инцидента Мариана Спасова е със счупване на лявата подбедрица, състоянието й е стабилно.

Община Кюстендил ще окаже финансова помощ на децата на пострадалите.