Живеещи от столичния квартал „Суходол" обявиха днес, че не припознават новосформираното гражданско сдружение „Диалог за Суходол". Граждани казаха, че председателят на новото сдружение не е местен и не го познават.

Председателят на сдружението Георги Георгиев се обяви против боклука на София, но в рамките на закона и срещу барикадите.

Георги Георгиев  

Ние не сме за боклука и ако г-н Бушилов и неговото сдружение спрат законово, не с барикади, влизането на камионите - ние сме с тях. 
Ние сме затова да не се вдигат барикади и в следващите две години Суходол да бъде като Сталинград.
Ние сме затова да се водят някакви преговори и да се намери някакво решение

Според него ако със столична община се водят преговори, управляващите ще спазят обещанието си за инфраструктура и облагородяване на квартала.  

В читалището, където се проведе събранието на сдружението „Диалог за Суходол" не повече от 20-30 души. Пред читалището обаче събралите се граждани бяха значително повече. Имаше и полиция, съобщава БНР. 

Суходолци заявиха, че са готови да преговарят с общината, но тя трябва да предостави значителни гаранции за това, че кварталът ще бъде обезщетен за сметището. Едно от основните искания на гражданите на квартала е регулацията на земите им.