Превозващ мигранти автомобил катастрофира в столичния квартал "Модерно предградие" късно снощи, съобщи Нова телевизия.

По неясни засега причини колата се е врязала в пункт за годишни технически прегледи. Сигнал за случилото се е подаден малко преди 23:00 часа.

Ранени са четирима души, пътували с автомобила. Шофьорът се издирва. По информация на медията единият от ранените е настанен в ИСУЛ.

Убитият на пътя полицай от Стралджа проверявал мигранти

Убитият на пътя полицай от Стралджа проверявал мигранти

Няма спирачен път

БНР информира, че катастрофиралата кола е била такси. Според медията инцидентът е станал минути след 23:30 ч. Четиримата пострадали при катастрофата са били откарани за преглед. Те са с леки наранявания. 

Пострадалите мигранти са сирийски граждани, съобщава също националното радио, позовавайки се на източници, близки до разследването по случая. Те са били без лични документи и са били нелегално в страната. Полицията издирва шофьора на автомобила.

От УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че трима от ранените са хоспитализирани в лечебното отделение. Най-тежко пострадалият мъж е в реанимация с 6 счупени ребра и пневмоторакс. Той е на апаратно дишане. В клиниката по оротпедия на болницата е настанен мъж с фрактура на предмишница, третият е в неврохирургията с комоцио.

"Тримата са без документи, поради което единственото, което можем да кажем, е, че са на прибилизително млада възраст", посочват още от УМБАЛ "Св. Анна".