Протестно шествие на таксиметрови шофьори във връзка със зачестилите напоследък убийства на таксиметрови шофьори в страната ще се проведе в Пловдив, информира електронното издание plovdiv24.com.

Протестната акция ще започне от 12.00 от стадион Пловдив като ще продължи близо два часа, шофьорите ще преминат през основните пловдивски булеварди.

Според кмета на Пловдив Иван Чомаков днешната акцията на шофьорите е свързана с безопасността на самите граждани на Пловдив.

"Пловдивчани трябва да разберат, че тази акция не се прави само с едно хрумване. Трябва всички да осъзнаем, че сме едно цяло в борбата с престъпността. Гражданите трябва да сътрудничат за преодоляване на проблема", заяви кметът Чомаков.

Вчера таксиметровите шофьори се срещнаха с кмета д-р Иван Чомаков. Те обсъдиха предпазни мерки срещу престъпността.
Инициативата на среща между кметът и превозвачите е съвместно с Окръжна прокуратура Пловдив, КАТ-Пловдив, ОДП-Пловдив.

На срещата беше обсъдена възможността за паник-бутоните с Джи Пи Ес система. Предложението обаче бе отхвърлено от таксиметровите шофьори, защото превозвачите не могат да си позволят внедряване на класическия вариант на паник-бутоните с Джи Пи Ес система, при която оборудването на център струва 35000 евро, а устройството за всяка една от колите излиза 500 лв., без месечните такси.

Превозвачите обаче се съгласиха с предложението да се изгради безжична връзка. Предстои другата седмица да стане ясен въпросът за бройката на такситата в Пловдив.