Мъж открадна елхичка от коледната украса в Перник. Това става ясно от съобщение на страницата на общината във "Фейсбук".

Вандалският акт е заснет от камера от системата за денонощно видеонаблюдение в Перник. На записа се виждат двама души, едият от които краде елхата от подлеза при жп гара Перник. Мъжът нарамва коледното дръвче заедно с поставената по него украса.

Видеозаписът е направен се малко преди 04:30 ч. сутринта в събота. Общината го предава на органите на реда, за да бъде открит и санкциониран извършителят.

От общината посочват, че над 400 камери за видеонаблюдение работят денонощно. "Всеки гражданин носи отговорност за визията на Перник, затова призоваваме всички да бъдат отговорни", допълват от местната администрация.

Мъж задигна коледната украса от елхата в Карнобат

Мъж задигна коледната украса от елхата в Карнобат

Извършителят направил пълни самопризнания и върнал откраднатото

БНТ информира за вандалска проява и в София. За втора поредна година в София е откраднато агнето от сцената за Рождество пред храма "Света Неделя" в столицата. Извършителят за мемента е неизвестен. Според очевидци вандалският акт е извършен между 22 и 23 декември.

Фигурата е направена от шпертплат и подбудите на крадеца не са ясни. Композицията е изградена със средства на Софийската митрополия.