Търсенето на петимата моряци от потъналия кораб "Карам 1" продължава само по брега, съобщи директорът на "Морска администрация" Сергей Църнаклийски, цитиран от БНР.

Той уточни, че в издирването на моряците отново ще се включат представители на Гранична полиция, Гражданска защита и доброволци.

По думите му вчера по брега не са открити никакви предмети на изчезналите. 

Припомняме, стана ясно, че предположенията, по които работи бургаската окръжна прокуратура за сблъсъка на товарния кораб и холандския танкер, са три. Техническа авария на потъналия кораб, непредпазливо поведение на ръководния състав или морски инцидент, причинен от неблагоприятните метеорологични условия са хипотезите, по които се води разследването.

Инцидентът между "Карам І" и "Алесандро ДП" стана на 29 ноември, на 20 километра южно от нос Емине.

След удара бяха спасени петима човека от екипажа на „Карам-1", плаващ под флаг на Сиера Леоне, останалите 5 все още са в неизвестност.

Междувременно от МБАЛ-Бургас съобщиха, че приетият 34-годишен корабен инженер, пострадал в инцидента, е в задоволително състояние. Все още обаче не е ясно кога ще бъде изписан.

Сергей Църнаклийски уточни, че ако до довечера не бъдат постигнати резултати, операцията по издирването ще бъде прекратена.

До месец комисията, назначена от министър Александър Цветков, трябва да съобщи каква е причината за инцидента.