Назначиха нов председател на ТЕЛК-Ловеч, предаде БНТ.

Постът поема д-р Правда Генова, която е специалист по вътрешни болести.

Припомняме, до нейното назначение се стигна, след като вчера беше задържан досегашният председател на ТЕЛК-Ловеч Донка Минкова. Срещу нея е повдигнато обвинение за взимане на подкуп, като при ареста у Минкова били открити над 20 000 лева.

Днес пък стана ясно, че порочната практика в ТЕЛК-Ловеч е действала от 2 години, като са взимани до 1000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност.

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В схемите били замесени всички в комисията

Директорът на ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" д-р Румяна Нановска увери, че към момента работата вече е възстановена и пациенти не се връщат.

Останалите трима лекари в комисията остават на работа, тъй като за тях няма повдигнати обвинения, въпреки твърденията на прокуратурата, че в схемата са замесени всички от ТЕЛК - Ловеч и други лекари.

Припомняме, само преди седмица заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че е разкрита престъпна схема за източване на средства от Националния осигурителен институт, като законови нарушения бяха установени в Разград, Силистра, Габрово, Враца и Монтана.

От 600 до 2500 лв. за фалшив ТЕЛК

От 600 до 2500 лв. за фалшив ТЕЛК

Според зам.-главният прокурор Иван Гешев поне половината от инвалидните пенсии отиват при здрави хора