Един човек е загинал, а други двама са били сериозно ранени при тежка катастрофа във Враца.

Инцидентът е станал вчера, 28 юли, малко след 21.30 часа на кръстовището между булевард "Васил Кънчов" и улица "Никола Вапцаров" във Враца.

По първоначална информация 26-годишен водач на лек автомобил е загубил контрол върху управлението на автомобила си "Пежо". Той направил ляв завой и отнел предимството на насрещно движещото се превозно средство "БМВ", управлявано от 24-годишен мъж. Във френската кола се предвижвали още двама мъже, съответно на 34 и 29 години. В немския автомобил освен шофьора имало само един пътник.

В опита си да избегнат удара двата автомобила се завъртели. Тогава 26-годишният мъж блъска движещ се по пътното платно 36-годишен велосипедист.

Вследствие на инцидента на място е починал 34-годишен пътник, който се предвижвал на задната седалка в "Пежо"-то. Пострадал и другия пътник, който седял до шофьора. 29-годишния мъж се намира в болница и е с опасност за живота. Водачът автомобила също е настанен в болница под наблюдение, без опасност за живота.

Водачът и пътника във немската кола са прегледани от лекар и освободени. Велосипедистът е с фрактури на ребрата, разкъсно-контузна рана на ляв крак и фрактура на черепа. Транспортиран е в болница с опасност за живота.

Работата по изясняването на обстоятелствата около тежкия инцидент продължава. По случая е образувано досъдебно производство.