Временно движението по път II-16 Своге - Ребърково в района на с. Елисейна е ограничено в двете посоки заради паднала скална маса на пътното платно. Това предупреждават от АПИ.

Свличането на скалите е станало през нощта, а пазачите от близкия склад да го усетили като заметресение. Едва по-късно са разбрали за големината на щетите. 

Тонове е скалната маса, която е затворила пътя. Скатът е разхлабен и мрежите не са успели да задържат масата.

Продължава да има опасност от падащи камъни. Алпинисти ще направят оглед на скалния венец. Според оценката на геодезист над 2000 кубика има на шосето, което прави над 4000 тона.

Скатът е силно ерозирал и има опасност ново срутване да затрупа техниката. Около 10 метра е височината на срутището. В разчистването най-вероятно ще се включат и алпинисти.

От пътната агенция не могат да кажат за колко време ще приключи работата по разчистването. 70 - 80 метра е засегнатият пътен участък. Има опасност и за жп линията, която минава под шосето.

Въведен е обходен маршрут за леки автомобили: гр. Своге - Гара Лакатник - Дружево - Долно Озирово - път I-1 - гр. Враца.

За тежкотоварните автомобили над 12 т обходният маршрут е: гр. Враца - гр. Мездра - гр. Ботевград - гр. София - гр. Своге.

Движението се регулира от "Пътна полиция".