Двама британци са пострадали при различни инциденти в центъра на София тази нощ, а трети е открит в безпомощно състояние и след свестяването си е бил агресивен към лекарите в "Пирогов", съобщи БНР.

Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска", където има ирландски пъб. Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия екип.

Дригият англичанин е бит от неизвестни хора недалеч от това място - близо до кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". На него му е оказана медицинска помощ. 

Пострадал при бой между фенове часове преди мача България - Англия

Пострадал при бой между фенове часове преди мача България - Англия

Преобърнати маси, счупени чаши в центъра на София

По-късно стана ясно, че трети английски футболен запалянко е бил агресивен към дежурния лекарски екип в болница "Пирогов". Мъжът е бил открит в безпомощно състояние в центъра на столицата и е бил транспортиран до болницата.

В Института за спешна медицинска помощ вече свестеният британски футболен фен е отказал да бъде прегледан от дежурния екип. Чужденецът е обиждал лекаря и медицинската сестра и се е държал агресивно. Извикана е полиция, която е задържала мъжа. Той е отведен в полицейско управление в София.

Тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" е срещата за мача България и Англия на среща от евроквалификациите

Британец почина в София

Британец почина в София

Мъжът бил открит в неадекватно състояние

Междувременно стана ясно, че англичанин е починал в София. Той е открит в неадекватно състояние.