Трима души са загинали при тежката катастрофа на АМ "Тракия" през нощта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Още един човек е бил ранен вследствие на удара.

Припомняме, произшествието възникна тази нощ, около 2.30 часа. Заради катастрофа, рано днес движението по магистралата се осъществяваше само в изпреварващата лента в платното за София.

Катастрофа на АМ Тракия
Обновена

Катастрофа на АМ Тракия

Движението вече е възстановено

Стана ясно, при катастрофата е загинало младо семейство - мъж, жена и дете. Колата, с която е пътувало семейството, била спряла в аварийната лента с включени аварийни светлини. Тогава друг автомобил се врязал с задницата на спрелия автомобил.

Шофьорът на втората кола е с травми и е настанен в болницата в Сливен, под полицейска охрана.
Мъжът е тестват за алкохол и наркотици, като резултатите ще станат ясни по-късно.

По случая работят експерти от Сливен. Разследването продължава.

Спад на жертвите при катастрофи у нас, но с малко

Спад на жертвите при катастрофи у нас, но с малко

България и Румъния отново на челно място в ЕС по смъртност на пътя

Повече подробности около инцидента даде ст. инспектор Диян Митев от "Пътна полиция" - Сливен. 

"По първоначални данни около 2:30 часа на АМ "Тракия" на 267 км е настъпило тежко ПТП с участието на 2 автомобила с варненска регистрация, като единия автомобил е престоявал в аварийната лента с включени аварийни светлини. Вторият автомобил го застига и го блъска, вследствие на което настъпва ПТП, в резултат на което са загинали на място тримата, които са били в автомобила, който е престоявал. Водачът на другия автомобил е ранен и откаран в сливенската болница... бил е в шок. Не е разбрал какво се е случило - предполагаме, че може би е заспал на волана, за да се движи в аварийната лента", заяви пред БНТ Митев.