Пред храм-паметника "Свети Александър Невски" на вниманието на софиянци и гости на столицата бе представен тролей-галерия, тролей, "облечен" с колажи от културното наследство на България и 21 различни страни от 5 континента. Поводът е 80 години от първия тролейбус в София. Участващите страни са: САЩ, Португалия, Унгария, Италия, Саудитска Арабия, Индонезия, Испания, Черна гора, Азербайджан, Аржентина, Ирландия, Словения, Словакия, Алжир, Финландия, Полша, Албания, Грузия, Египет, Косово, Мароко.

Тролеят, който марка "Икарус", една от най-успешните и световноизвестно унгарска марка съчленен тролейбус, ще се движи в продължение на година по линия 1.

Организаторът на изложението, художничката д-р Петя Илиева коментира, че решила да направи събитието, защото всички ние хората по света сме близки, еднакви и чуждите народи показват уважение към нашата култура, история и дългите години обществен транспорт. Тя отдавна се занимава с българско културно наследство, а шевиците са най-характерното в нематериалното културно наследство, каза още тя.

Заместник-кметът на Столична община по транспортни въпроси Кристиян Кръстев увери, че общината продължава да обновява градския транспорт в столицата. Тази година вече са доставени 18 нови тролеи и има сключен договор за още 30. До края на август трябва да има изцяло обновена тролейбусна флотилия на терен, категоричен бе Кръстев.

Стараем се да направим все по-атрактивен градския транспорт и хората да се върнат в него. За това ние вярваме, че с всички мерки хората са чувстват сигурни в градския транспорт, каза още заместник-кметът.