Царево започна безпроблемно летния сезон, след като успешно се възстанови от наводненията през 2023 г. В това се увери по време на своята обиколка в района министърът на туризма Евтим Милошев.

Той се срещна с кмета на града Марин Киров и заедно посетиха местата в община Царево, които пострадаха най-сериозно при миналогодишните наводнения, разрушили част от инфраструктурата в морския курорт. Към днешна дата щетите са отстранени, а благодарение на възстановителните работи е осигурен достъпът до плажовете за безпрепятствено протичане на сезона, съобщи кметът Марин Киров.

Мостът "Василико" при плаж "Нестинарка" е възстановен напълно, както и мостът на пътя Царево - Ахтопол. Мостът Царево - "Василико" при р.Черна се очаква да бъде възстановен предсрочно до средата на юли, като въпреки че по задание изпълнителят на проекта трябва да го завърши за 300 дни, се очаква това да се случи за 150 дни.

Мостът в квартал "Мандрата" ще е готов до края на годината, като пътната инфраструктура е готова за сезона. До края на годината ще бъде изграден и пешеходният мост на крайбрежната алея, но там е направен сериозен обходен маршрут и няма части от града, оставени без достъп, поясни кметът на Царево Марин Киров.

Той не очаква подобни на миналогодишните проблеми през този сезон, тъй като коритата на общинските реки са почистени. По думите му част от причините за миналогодишното бедствие е била приливната вълна, образувана от затлачените корита на реките, идващи от Странджа.

Отвориха за движение моста в Царево към "Нестинарка"

Отвориха за движение моста в Царево към "Нестинарка"

Той беше ремонтиран след водното бедствие