Целогодишен делничен транспорт до природен парк "Витоша" и Драгалевския манастир. За това настоява председателят на ПП МИР и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет Симеон Славчев.

Той предлага разписанието на линия 63 в делник да се преработи, така че интервалът на движение в час пик сутрин и следобед да се уеднакви, като се запази общият брой километри, а броят на ангажираните водачи да се намали от 7 на 6 човека.

Друго предложение на Славчев е интервалът на движение от и до Златните мостове между 9.00 и 16.00 часа да стане 120 мин. Според него по този начин ще се намалят разходите на транспортния оператор и ще се увеличи приходът на общината.

10 нови автобуса тръгват към Витоша, похвали се Фандъкова

10 нови автобуса тръгват към Витоша, похвали се Фандъкова

Симеоновският лифт работи от утре

С промените ще се осигури ежедневен достъп до планината, зимните спортни съоръжения и целогодишно и ежедневно работещите обекти на Витоша за всички граждани в пенсионна възраст и работещи, които почиват в делнични дни, както и туристи и гости на София, обясни Славчев.

Сред идеите му е и преработка на зимното разписание на автобус 93 в делник от 2 на 1 кола. По негови изчисления спестените километри ще са достатъчни за пускането на линия 66 от 8.00 до 16.30 часа с 4 курса през 130 мин. С промяната ще се осигури достъп до Драгалевския манастир, до който няма делничен транспорт, посочва общинският съветник.

Той е убеден, че с предложените промени в разписанията автотранспортът ще се оптимизира и дори ще има допълнителни приходи.

Пускат автобуси за Витоша през ваканцията на учениците

Пускат автобуси за Витоша през ваканцията на учениците

От днес училищата в столицата са в грипна ваканция