Централната гара в София функционира при повишени мерки за безопасност, съобщава БГНЕС.

Причината са очакванията за по-голям брой пътуващи по празниците.

Въпреки че с наближаването на Коледно-новогодишните празниците традиционно се забелязва поетапно увеличение на броя на пътниците във влаковете, засега обстановката е спокойна. Полиция и жандармерия се грижат за безопасността на пътуващите, като напомнят за необходимостта от стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Превозният персонал е оборудван с ръкавици и маски.

Как искате да изглеждат новите локомотиви на БДЖ?

Как искате да изглеждат новите локомотиви на БДЖ?

Избраният дизайн ще бъде предоставен на Сименс за изпълнение

БДЖ са публикували и препоръки за по-безопасно пътуване на интернет страницата си, като уверяват клиентите си, че допълнително се обработват с дезинфектанти контактните повърхности в гарите и влаковете като дръжки, первази, облегалки, седалки, купета и санитарни възли. Персоналът е инструктиран за предприемане на действия по изолиране на пътници със симптоми на вирусна инфекция.

Днес на първото си пътуване по линията София - Варна се отправи и един от новите локомотиви на БДЖ с марката "Сименс", закупени за подновяване на личния състав на дружеството. Той носи името "Хан Аспарух", след като беше решено всички нови машини да бъдат кръстени на владетели от средновековната българска история.

Обстановката на Централна гара в столицата остава спокойна.