ВМРО-Варна ще започне изграждане на селище от цигански тип, което ще бъде разположено в централната част на морската столица, съобщиха от партията. По този начин войводите ще протестират срещу ромските постройки в „Максуда".

Целта на изграждането на селището е да се покаже пред варненската общественост колко лесно ще бъдат премахнати „незаконните жилища", стига да има воля от страна на органите, обясниха от партията.

От ВМРО коментираха, че към момента никой не знае дори колко са приблизително незаконните постройки в гетото в „Маскуда", нито колко са обитаващите ги роми.

Зам.-председателят на партията Костадин Костадинов заяви, че заради незаконните къщи в района ще бъдат загубени средства в размер на близо 1 млн. лв., предвидени за укрепването на ската в района.

Той за пореден път изтъкна, че законът трябва да е еднакъв и равно приложим за всички.

Според Костадинов единственият "лъч светлина" в тунела е, че българите са се запътили да стават малцинство. Може би тогава, когато станем малцинство, ще започнат да ни обръщат повече внимание. Макар че пък не знам дали мнозинството ще реагира по същия толерантен начин към нас, каза в заключение заместник-председателят на ВМРО.