За улеснение на трафика по Аспаруховия мост по време на извършването на ремонтни дейности се обособяват две ленти за движение в двете посоки. Припомняме, досега движението за Бургас се осъществяваше в една лента, а за Варна в три.

Вече се изпълнява вторият от общо четири етапа в предвидените ремонтни работи.

Скоростта на движение за всички превозни средства при участъците, където се извършват ремонтни дейности, е до 40 км/ч.

АПИ съобщи, че на съоръжение 2 ще бъде ограничен трафикът и по двете десни ленти, а движението ще преминава по изпреварващата активна лента.

На съоръжение 4 ще бъде ограничен трафикът по изпреварващата активна лента, а превозните средства ще се насочват по ремонтираната дясната активна лента в посока Бургас. По време на втория етап ще има още една лента на движение в посока Бургас в платното за Варна и по този начин на моста ще има две ленти в двете посоки на движение.

При извършването на ремонтни дейности при третия и четвъртия етап ще бъде затворено платното в посока Бургас. Движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. С цел колите да преминават по-безопасно в натоварените часове (между 6:30 ч. и 10:00 ч. и 16:30 ч. и 20:00 ч.) ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона.

За улеснение на трафика, идващ от АМ "Черно море", преди Аспаруховия мост ще бъде стеснен участъкът преди изхода от квартал "Аспарухово". Ако е необходимо дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение.

От АПИ препоръчват шофьорите да предвидят повече време за пътуване.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативния маршрут от ул. "Девня" във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ "Черно море".