Улица в Перник, на която е позволено паркирането и от двете страни, става повод за всекидневни разпри между водачи. За това сигнализира читател на news.bg, който живее на улицата и ежедневно става свидетел на скандали.

Става въпрос за улица "Васил Левски".

Според сигнала от около 3 години, след ремонт в района на площад "Кракра" и изграждането на нова улица, трафикът се е увеличил значително. След ремонтните дейности се оказало, че паркирането по улицата е позволено и от двете ѝ страни, което изключително много затруднило разминаването на коли.

Поради това гражданинът апелира Община Перник да предприеме мерки за решаването на проблема - или да се забрани паркирането от едната страна, или в района по-скоро да се въведе "Синя зона".

По думите на жителя урегулирана по този начин улицата става повод за опасни ситуации всеки ден - автомобилите се разминавали изключително трудно, като понякога чакането достигало до 10 минути. Скандалите също били ежедневие, а клаксоните не стихвали.

В допълнение към това предложение гражданинът предлага на общината в Перник също така да помисли за изграждането на интернет контактен център, който да прави сигнализирането и решаването на такива проблеми по-лесно.