24 декември е ден на траур в община Лясковец, съобщиха от администрацията на общината. Поводът е тежката катастрофа, при която загинаха трима души, а повече от двадесет бяха ранени при челен сблъсък на автобус и кола край Микре.

Трима загинаха в катастрофа с пътнически автобус край Микре
Обновена

Трима загинаха в катастрофа с пътнически автобус край Микре

Над 10 души са пострадали

На 22 декември при челен сблъсък между автобус и лек автомобил на пътя София-Варна в близост до угърчинското село Микре загинаха трима души, а десетки пострадаха, като една жена бе в тежко състояние и с опасност за живота. Първоначалната версия за трагедията, е, че лекият автомобил е навлязъл в лентата за движение на автобуса.

Жена в критично състояние и още 8 в болница след катастрофата край Микре

Жена в критично състояние и още 8 в болница след катастрофата край Микре

В събота ще бъде денят на траур за община Лясковец

Пътуващите в рейса 39 души отивали на тиймбилдинг във Вършец. Автобусът е бил шофиран от собственика на фирма превозвач от Горна Оряховица. В опит да предотврати катастрофата мъжът е загинал.

След тежкия инцидент 26-има от пътниците бяха прегледани в ловешката болница. Десет от тях останаха за наблюдение в лечебното заведение без опасност за живота. Една жена бе откарана в болница в Плевен с опасност за живота, с черепно-мозъчна травма и ампутирана ръка.