Няма такава възможност за нови избори за общински съветници в София. В следващите седмици трябва и ще се разбере кой да бъде председател на Столичния общински съвет, за да може да се отпуши работата. Това обяви общинския съветник от групата на БСП София Ваня Григорова след среща с представителите на местната коалиция ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет (СОС).

БСП ще търси подкрепа за своя кандидат за председател на Общинския съвет и няма да го оттеглят, уточни Григорова. 

Председателят на БСП София Иван Такова обясни, че темата за председател на СОС не е била засегната днес, а с колегите си от ПП-ДБ са направили конструктивен и експертен разговор, засегнати са основните теми - БСП казали какво ги интересува и какво е важно в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Засегнати са най-големите проблеми като почистването, тротоарите, електроснабдяването и топлоподаването. Имаме общи вижданията с ПП-ДБ по някои теми, посочи Таков.

Той уточни, че столичните социалисти ще искат среща и с Топлофикация София, за да се види каква е тяхната готовност за отоплителния сезон. Ще се иска и финансов-икономически анализ от кмета Васил Терзиев за състоянието на Столична община към момента.

Тупикът в СОС, дежавю без предизвестен край

Тупикът в СОС, дежавю без предизвестен край

Сегашното висящо положение е най-неизгодно за кмета Терзиев