Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора, в близост до руския пазар. Това съобщава БНТ.

Екипи на полицията са отцепили района. На място пристигна и звено на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

По информация на Нова телевизия мъжът е прострелял двама души тази нощ в града. Единият пострадал е уцелен в ръката, а другият в корема. Двамата са настанени в болница. По непотвърдени данни пострадалите са работели във фирма за събиране на дългове.

Все още не е ясно дали двата случая са свързани.

При опит да бъде задържан въоръженият мъж се е барикадирал в склад в Южната промишлена зона на Стара Загора. До сградата няма достъп, като снимките единствено очертават докъде е отцепен районът.

След близо двучасова полицейска операция мъжът е задържан. По информация на МВР той е наркозависим, криминално проявен и с много дългове.

"Простреляните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е и евентуален извършител на прострелването", заяви Лазар Христов, директор на ОД на МВР Стара Загора.

По-късно Нова телевизия информира, че двамата простреляни мъже са в болница. Те са докарани в лечебното заведение около полунощ. Единият е с прострелян в корема, а другият е с рана на ръката.

До 5 часа тази сутрин е продължила операцията на ранения в корема. Няма опасност за живота му. Мъжът с рана на ръката е превръзан и най-вероятно ще му бъде сложен и гипс, тъй като има раздробени кости в областта на лакътя. "Пациентът е с огнестрелно нараняване в областта на ръката. Иначе е в кондиция. Пациентът е стабилен, без други наранявания. Обработен е", съобщи ортопедът Димитър Христов. Хирургът д-р Атанас Димитров обясно, че един от пострадалите е в хирургичното отделение. "В добро общо състояние е. Няма опасност за живота му. Пациентът е опериран в 1 часа снощи", каза той.

"Опасност за живота и на двамата пострадали няма. Така наречените щастливи прострелни наранявания. Без засягане на магистрални съдове, жизненоважни органи. Оперирани са и очакваме подобрение", заяви началникът на отделението по хирургия в болницата Николай Колев.

Пполицията охранява двамата простреляни и не допуска никого до тях. Предстои те да бъдат разпитани, за да се изяснят обстоятелствата около случая.