Варненци излязоха на протест срещу строеж в "Цветния квартал", съобщава БНР.

Спорният терен се намира на улица "Роза" пред блок 21. Според протестиращите пространството е твърде малко, за да има необходимото отстояние.

Местните обясниха, че сагата продължава вече близо девет години. Те настояват вместо кооперация на мястото да има озеленяване и детска площадка.

Поводът за протеста е, че претендиращите за собственост на парцела частни лица отново са внесли предложение в общината за изработване на подробен устройствен план, който да позволи строежа.

Недоволните варненци обаче настояват въпросният ПУП да бъде спрян.

"През 2005 г. бяхме завели частно дело и го спечелихме, като оборихме заповедта на г-н Кирил Йорданов - заповедта във връзка със строителството за ПУП-а. През 2012 г. те пуснаха отново нов ПУП, частниците. Имаме протокол от ИСУТ, в който се казва, че се спира този ПУП поради несъответствие на документите, т.е. документи с невярно съдържание. То се възстановява в идеална съсобственост, а не в реална. И всички документи, които се правят - продажби, замени, по-нататък след 2012 г. всъщност са на основата на нереални документи", обясни ситуацията Валентина Желева от протестиращите.

Те са категорични, че ще заведат ново дело срещу ПУП, в случай че той бъде приет. Освен това ще поискат среща с районния кмет на "Приморски" и с главния архитект на общината.