Във Варна автобусите и тролейбусите от градския транспорт се движат по делничен график, съобщи Злати Златев, управител на дружеството, цитиран от БНТ.

Това отменя предишната информация за въвеждане на съботно-неделния график и през делничните дни.

Дезинфекцията на автобусите и тролейбусите се извършва периодично.

130 автобуса и 30 тролейбуса се дезинфекцират ежедневно от общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация", съобщи директорът Антоанета Тончева пред БНТ.

В периода от 9 март до 15 март са обработени обектите на дирекция "Местни данъци", районните администрации "Вл. Варненечик", "Аспарухово" и "Приморски", включително и изнесеното бюро във кв. "Виница", кметствата Звездица, Казашко, Константиново, Каменар и Тополи.

Дадени са инструкции на служителите как да изпълняват санитарните изисквания. Дезинфекцират се сградите на НАП, Юнашкия салон, Туристическия информационен център, зоокъта, автогарата.

Обработени са 22 храма към Варненска и Великопреславска митрополия, както и три джамии, където също са проведени инструктажи.

Във връзка с извънредното положение, което е в сила в страната, временно се спира таксуването в обхвата на "синята зона" във Варна, обяви кметът на града Иван Портних.

Мярката се предприема след първия регистриран случай на мъж с коронавирус в града.

В Пловдив таксуването за синя зона с билети временно е спряно и ще може да се осъществява чрез есемес.

В Русе и Благоевград услугата за паркинг в синя зона остава платена.