На днешното пето редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора бяха приети на първо четене промените в наредбите за местните данъци, за таксите и цените на услугите.

До следващото заседание се очаква да постъпят нови предложения и тогава да бъдат гласувани в окончателния им размер, съобщи радио Стара Загора.

Предлага се таксата за яслите и детските градини да се увеличи поради нарасналата издръжка на едно дете. За декември тя е била 155 лева, уточни главният финансист на общината Цанка Ганева. Предложението е от 30 таксата да стане 40 лева, а за седмичните градини - 45 лева.

Съветниците са се запознали с анализа за дейността на двете фирми, с които общината е сключила договори за почистване на снега - "Нелсен чистота" и "Ес Би Ес". Оценката за тяхната работа е незадоволителна.

Концесионният договор с фирма "Нелсен чистота", който е до 2012 година, ще бъде преразгледан, а за несвършената работа общината няма да плати на концесионера пълната сума, предвидена в договора, съобщи заместник-кметът Велизар Балабанов.