Няколко превозни средства са участвали в пътнотранспортно произшествие на АМ "Тракия", съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Микробус се е ударил в камион и друг микробус при 93-и километър от магистралата в посока София. Произшествието затворило изпреварващата лента от пътното платно.

Едно или повече от превозните средства са били на фирмата изпълнител на ремонтни дейности на "Тракия". Вследствие на първия удар от превозното средства на ремонтната фирма се разпиляват знаци, които стават причина за ново произшествие, в което участвали две коли. Втората катастрофа блокира и активната лента на движение.

Инцидентът е станал въпреки наличието на обозначения с маркировка и пътни знаци около и на превозните средства на фирмата.

На мястото е пристигнал екип на "Пътна полиция", който регулира движението в района на катастрофата. Преминаването се осъществява само в аварийната лента от пътното платно.

По първоначална информация в произшествието е пострадал един човек, съобщава bTV.

Заради катастрофите в района на инцидента се е образувало голямо задръстване. Полицията призовава водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да спазват стриктно указанията на пътните полицаи.